Zaadteelt in de biologische landbouwVeredelaar en onderzoeker Edwin Nuijten is te gast tijdens de Warmonderhof Avondklas van donderdag 9 februari. Deze avond gaat over het telen en veredelen van biologische zaden.26 januari 2023Teelt
Excuses Adema voor achterhouden kritiek BrusselMinister Adema maakte excuses voor het feit dat hij de Kamer en de sector niet meteen op de hoogte had gesteld van de kritiek uit Brussel op zijn voornemen om 2023 een overgangsjaar te laten zijn. „Achteraf gezien had ik dat eerder moeten laten weten.“26 januari 2023Dierhouderij
Land van Ons koopt 40 ha landbouwgrond in Hoeksche Waard en ZeelandBurgercoöperatie Land van Ons heeft haar areaal landbouwgrond opnieuw uitgebreid. Dit keer met in totaal bijna 40 hectare. Het gaat om 26 hectare in de Hoeksche Waard en 11 in Kruiningen.25 januari 2023Markt
Primeur in gemeente Altena: actief stimuleren van plantaardige voedselkeuze als proefDe gemeente Altena (NB) is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken.25 januari 2023Markt
Biologisch risicobeheersplan vervangt risicoanalyseBiologische boeren en tuinders moeten met ingang van 2024 verplicht een biologisch risicobeheersplan hebben. Dit dynamische document vervangt de meer statische en eenmalige biologische risicoanalyse, die per 2022 verplicht werd.25 januari 2023Wet & regelgeving
Ingeborg Haagsma-Boels nieuwe lector Eiwittransitie in VoedingAan de HAS green academy is Ingeborg Haagsma-Boels sinds 1 januari de nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding. Zij heeft het stokje overgenomen van Fred van de Velde.25 januari 2023Markt
'Schiet de dubbeldoelkip niet bij voorbaat af'„Biologische leghennen onderscheiden zich steeds minder van gangbare. De afgelopen twintig jaar veranderde er weinig. Met de dubbeldoelkip kan de biologische pluimveesector zich in de toekomst nadrukkelijker onderscheiden”, stelt Vera Bavinck.24 januari 2023Dierhouderij
Consument besteedt 36 procent meer aan biologischUit een nieuwe GfK analyse over 2022 blijkt dat consumenten vorig jaar 36 procent meer hebben uitgegeven aan biologische producten. De analyse werd gepresenteerd op de Biobeurs vorige week.24 januari 2023Markt
Column: Voornemens'Het punt is dat ik er niets aan heb als er over vijf jaar een florerend regeneratief boeren bedrijf hier buiten Millingen a/d Rijn staat, maar ik ben opgebrand en twee derde van het gezinnetje woont weer in Berlijn.'23 januari 2023Markt
De Heus zet in op uitbreiding biologische vleeskuikenhouderijDe Heus wil het aandeel biologische vleeskuikens uitbreiden. Het veevoerbedrijf uit Ede (Gld) heeft in Nederland drie bio-vleeskuikenbedrijven onder contract en is hard op zoek naar ondernemers die willen omschakelen naar de biologische productie.23 januari 2023Markt