Ekoland.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
    • Sterke Erven
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsDierhouderijDe Groene Weg start met biologisch rundvlees uit eigen regio

De Groene Weg start met biologisch rundvlees uit eigen regio

Vlnr: Gijs Verveda (DGW Arnhem), Bert Nijkamp (DGW Apeldoorn), biologisch rundveehouder Albert Hassink en Bas Derksen (DGW Nijmegen).
Vlnr: Gijs Verveda (DGW Arnhem), Bert Nijkamp (DGW Apeldoorn), biologisch rundveehouder Albert Hassink en Bas Derksen (DGW Nijmegen).
Na twee jaar geleden te zijn gestart met een keten van biologisch rundvlees uit Nederland, starten deze week slagerijen van De Groene Weg met de verkoop van biologisch rundvlees uit eigen regio.

Het eerste bio-rundvlees van De Groene Weg (DGW) is afkomstig van Albert Hassink uit het Gelderse Veessen en wordt verkocht in de slagerijen van De Groene Weg in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Bas Derksen (DGW Nijmegen): „Wij zijn heel blij met de stappen die De Groene Weg heeft gemaakt. Nederlandse herkomst van ons biologische vlees wordt steeds belangrijker voor onze klanten en het was jammer dat we dit nog niet konden aanbieden. Nu bieden we niet alleen rundvlees van topkwaliteit aan, maar kunnen we ook het prachtige verhaal van rundveehouder Hassink koppelen aan dit product.”

Twee jaar onderzoek

De Groene Weg meldt in een toelichting dat zij de afgelopen twee jaar onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheid om de biologische kalveren in eigen land te laten opgroeien. Volgens de keten van biologische slagerijen ‘een duidelijke behoefte onder Nederlandse biologische melkveehouders’. Daan Tomesen (ketenmanager DGW): „Inmiddels hebben wij een aantal biologische rundveehouders gevonden met wie wij een samenwerking aangaan. Wij onderzoeken nu de mogelijkheid om samen met de aangesloten rundveehouders, onze eigen buitendienst en rundveehandelaren onze gezamenlijke kennis rondom biologisch rundvee te bundelen en verder uit te bouwen.”

Foto van Erik Kruisselbrink
Tekst: Erik Kruisselbrink

Is als freelance vakbladredacteur van vele markten thuis.

Beeld: De Groene Weg

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Ekoland is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste nieuws over de biologische land-en tuinbouw in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Ekoland.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Bodem
Bemesting
Plantgezondheid
Markt
Wet & regelgeving
Teelt
Dierhouderij
Ekoland.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Het LeerErf
Top