Video: Biologische soja oogst voor humane consumptie
Bas en Evert Jan Daling oogsten hun biologische sojabonen voor humane consumptie. Vader en zoon vertellen over de teelt en de afzet van hun product.
De teelt is goed verlopen in dit uitdagende teeltseizoen. De opbrengst lijkt goed: rond de 4 ton per hectare, het eiwitgehalte moet nog gemeten worden.
Er wordt hard gewerkt om het product zelf af te zetten. Consumenten en verwerkende bedrijven tonen steeds meer interesse. „Het telen op zich gaat goed, maar de markt moet ons weten te vinden. De grootste uitdaging in de markt is dan ook geduld”.
Op de hoogte blijven?
Meer nieuws uit de biologische sector ontvangen? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief.

Tekst: Anna Veltman
Opgegroeid op het gemengd biodynamische bedrijf van Warmonderhof. Gestudeerd aan de HAS in Dronten en Wageningen UR. Naast het werk op ons biologische akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen ben ik werkzaam als redacteur voor Ekoland.
Beeld: Joyce Kuster, Quinton Hermsen