Ekoland.nl logo
  • Nieuws
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Het LeerErf

  • Menu
Reudink logo
  • Home
  • Nieuws
  • Over Reudink
  • Contact
ReudinkDierhouderijKiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?

Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?

Het inzetten van gefermenteerd voer heeft vele voordelen: een betere benutting van de voedingsstoffen, het positieve effect op de maag- en darmgezondheid van uw dieren, maar ook een mogelijke rendementsverbetering op uw bedrijf. Fermentatie resulteert in flexibiliteit door verminderde marktafhankelijkheid én biedt een bijkomend kostenvoordeel. In de bio-varkenshouderij wordt fermentatie met name toegepast bij het inkuilen of door het gebruik van een mini-fermentor.

Wat is fermentatie?

Fermentatie is een eeuwenoud, natuurlijk proces om voedingsmiddelen langer houdbaar te maken, maar ook om de eigenschappen van dit voedsel te verbeteren. Door fermentatie worden enzymen en melkzuurbacteriën geactiveerd, en vinden er veranderingen plaats in het voedsel. Voedsel wordt zo beter verteerbaar, smakelijker, en draagt bij aan de darmgezondheid van mens en dier. Veel producten die bij u thuis op tafel staan, zijn ergens in het productieproces gefermenteerd, denk aan yoghurt, brood, zuurkool maar ook droge worst.

En waarom passen we het toe in de bio-varkenshouderij?

We passen gefermenteerd voer in de biologische varkenshouderij toe voor een betere benutting van de voedingsstoffen (met als gevolg een hogere voerefficiëntie). Dit heeft een positief effect op de maagdarmgezondheid van uw dieren. Evengoed van belang is de rendementsverbetering dat het u oplevert door verlaagde voerkosten. Dit is mogelijk door het gebruik van goedkopere grondstoffen die dankzij fermentatie wél goed inzetbaar zijn. Zo zijn verschillende bio-veehouders succesvol met het inkuilen van mengteelten. En wist u dat fermentatie via ingekuilde producten de fosfaatefficiëntie met meer dan 10% verbetert? Fermentatie is uitermate geschikt voor de biologische sector. Het past in de kringloopgedachte, is een geheel natuurlijk en duurzaam proces mét concreet resultaat. Heeft u een brijvoerinstallatie? Ook dan behoort fermentatie tot de mogelijkheden.

Corine Walvoort en Achim Tijkorte

‘Fermenteren kun je leren!’

Bekijk de online fermentatieworkshop van onze productmanagers Corine Walvoort en Achim Tijkorte voor meer informatie over fermentatie en de toepassing in verschillende diersectoren.

Reudink kan u adviseren over de juiste bacteriecultuur, de mogelijkheden van de mini-fermentor en de toepassing van fermentatie bij het inkuilen. Ook begeleiden we u in de uitvoering van het proces. En werken wij nauw samen met fermentatiespecialist Dr. Ronald Scholten (Dr.FERM).

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Wij geloven in bio! De kringloopgedachte met de zorg voor omgeving, mensen, dieren en bodem staat hierin centraal. We zijn overtuigd van de meerwaarde van bio voor een duurzame wereld. Ook voor de volgende generaties. Reudink staat zij-aan-zij met biologische veehouders, zodat zij op duurzame wijze gezonde voeding kunnen produceren. Een duurzame biologische veehouderij. Daar zetten wij ons voor in en dragen wij uit in onze missie: Leaders in Organic Farming.
Contact
Reudink - Kwinkweerd 5 - 7241CW Lochem info@reudink-bio.eu - +31(0)88-0248165
  • Bezoek onze website
Social Media
  • Facebook
  • LinkedIn
Bodem
Bemesting
Plantgezondheid
Markt
Wet & regelgeving
Teelt
Dierhouderij
Ekoland.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Het LeerErf
Top