Ekoland.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
    • Sterke Erven
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMarktVarkenshouder Bas Antonissen is foodheld van 2022

Varkenshouder Bas Antonissen is foodheld van 2022

Bas Antonissen, is mede-eigenaar van biologische varkenshouderij BoerBas en mag zichzelf sinds vanmiddag één van de meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland noemen. Hij is door de vakjury gekozen uit de Food100-lijst vanwege zijn inzet voor eerlijker voedselsysteem. De bekendmaking was vanmiddag in de Verspillingsfabriek in Veghel.

„Ik voel mij zeer vereerd, het is een mooie erkenning voor onze manier van werken. Heel gaaf dat onze samenwerking in een transparante keten wordt gezien.” Via een leveranciersvereniging levert BoerBas al 10 jaar aan de Groene Weg. Op deze manier is het mogelijk om een eerlijke prijs te krijgen voor zijn product en kan BoerBas leveren aan een groep betrokken consumenten. Sinds dit jaar is Antonissen voorzitter van de leveranciersvereniging.

Antonissen is naar eigen zeggen in 2013 nét op tijd tot inkeer gekomen. Hij stond op het punt het bedrijf te intensiveren maar besloot toch om het gesloten bedrijf in stand te houden en om te schakelen naar bio. Hij houdt in Rucphen 80 zeugen en 500 vleesvarkens.

De Food100 biedt een podium voor iedereen die zich in Nederland inzet voor beter en eerlijker eten en drinken. Het is geen ranglijst of wedstrijd, maar een selectie van 100 impactmakers in de agrifoodwereld. De lijst brengt 50 aanstormende vernieuwers onder de 35 jaar en 50 gevestigde voedselveranderaars boven de 35 jaar samen.

Foto van Anna Veltman
Tekst: Anna Veltman

Opgegroeid op het gemengd biodynamische bedrijf van Warmonderhof. Gestudeerd aan de HAS in Dronten en Wageningen UR. Naast het werk op ons biologische akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen ben ik werkzaam als redacteur voor Ekoland.

Beeld: Food100

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Pigbusiness.nl logo
Lees alles over de varkenshouderij onderwerpen markt, diergezondheid, voeding, mest, huisvesting op Pigbusiness.nl
Praat mee
Ekoland is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste nieuws over de biologische land-en tuinbouw in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Ekoland.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Bodem
Bemesting
Plantgezondheid
Markt
Wet & regelgeving
Teelt
Dierhouderij
Ekoland.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Het LeerErf
Top