Ekoland.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
    • Sterke Erven
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMarktVijfde Broodje Natuurlijk gelanceerd: Broodje Gelderse Vallei

Vijfde Broodje Natuurlijk gelanceerd: Broodje Gelderse Vallei

De drie varianten van het Broodje Gelderse Vallei: met lupine, kaas of gehaktbal.
De drie varianten van het Broodje Gelderse Vallei: met lupine, kaas of gehaktbal.
Het Broodje Gelderse Vallei is gelanceerd door MVO Nederland (netwerk van bedrijven die willen verduurzamen) en Regio Foodvalley. Het broodje bevat ingrediënten van lokale boeren. Zo komt de gehaktbal van Herefords van de Heuvelrug en de eieren van biologische pluimveehouderij Ons Ei.

Het Broodje Gelderse Vallei is het vijfde broodje binnen het ‘Broodje Natuurlijk’-concept van MVO Nederland en bevat producten van boeren uit de regio die werken aan natuurlijke landbouw. De broodjes Utrecht, Nijmegen, Amsterdam en Rotterdam gingen het Broodje Gelderse Vallei voor. Met het nieuwe broodje wil MVO Nederland de kloof tussen boeren en bedrijven verkleinen en natuurlijke landbouw verder opschalen.

Lokale boeren

Verschillende lokale boeren leveren de producten voor het Broodje Gelderse Vallei. Zeventig procent van deze bedrijven is biologisch. Het broodje Gelderse Vallei heeft drie varianten: met lupine, kaas of gehaktbal. De verschillende varianten van het broodje bevatten producten van lupinebonenteler Lekker Lupine, regeneratieve burgerboerderij De Biesterhof, walnoten- en hazelnotenkweker Veld 4, natuurinclusieve burgerboerderij De Patrijs, biologische pluimveehouderij Ons Ei, brouwerij De Hemel, Landgoed Mariënwaerdt, streekbrood van GraanGeluk, Stadsbrouwerij Wageningen, rundveehouder Herefords van de Heuvelrug en bakkerij Mekx.

Ontwikkeld door chefs

Elk broodje volgens het 'Broodje Natuurlijk'- concept voldoet aan drie uitgangspunten. Ze worden ontwikkeld door lokale chefs, bereid met ingrediënten van boeren die biodiversiteit stimuleren en de boer krijgt een eerlijke prijs. Dankzij de samenwerking met grote regionale bedrijven hebben de boeren afzetgarantie en groeit de markt voor natuurlijke landbouwproducten.

Verkrijgbaar

Het broodje is te verkrijgen via Oregional en in restaurants van Unilever's Global Foods Innovation Centre 'Hive', Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede.

Tekst: Lorena Bronk

Beeld: MVO Nederland

Bron: MVO Nederland

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Vee-en-Gewas.nl logo
Landbouwnieuws uit Gelderland en Overijssel over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, kalveren, geiten, zandgrond.
Praat mee
Ekoland is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste nieuws over de biologische land-en tuinbouw in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Ekoland.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Bodem
Bemesting
Plantgezondheid
Markt
Wet & regelgeving
Teelt
Dierhouderij
Ekoland.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Het LeerErf
Top