Ekoland.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
    • Sterke Erven
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Bekijk editie Ekoland 2025 nr. 5
Vorig artikel
  • 1
  • Uitklappen Inklappen

Wobbe van Zoelen, oprichter van de landelijke horecaformule Anne&Max

Anne&Max: ‘Maak biologisch sexy’

Foto van Anna Veltman
Tekst: Anna Veltman

Opgegroeid op het gemengd biodynamische bedrijf van Warmonderhof. Gestudeerd aan de HAS in Dronten en Wageningen UR. Naast het werk op ons biologische akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen ben ik werkzaam als redacteur voor Ekoland én trotse eigenaar van een hele grote mobiele kippenkar.

Beeld: Anne&Max

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer in editie
Blader door deze editie

Column: Vervangen

Dagelijks doen vier miljoen Nederlandse consumenten boodschappen in onze ruim 6.600 supermarkten. De tweede plek waar consumenten het meeste aan voeding uitgeven: ‘out-of-home’, dus het bedrijfsrestaurant of het tankstation.
2025-55Markt

‘Vlas en huttentut gunstig voor broedvogels’

Akkerbouwers in het Buijtenland van Rhoon streven naar een hoogwaardige akkernatuur door meer natuurinclusief – en gedeeltelijk biologisch – te boeren. Lukt het terugbrengen van akkervogelpopulaties?
2025-56Bodem

Korte berichten

Wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd in de Nederlandse biologische landbouw? In Landbouwberichten zet Ekoland de belangrijkste headlines op een rij.
2025-56Bemesting

Column: Gecombineerd opgeven

Het was nog geen Pasen toen de pinksterbloemen al volop bloeiden. De eerste zwaluwen arriveerden begin april. Ooit zal er een relatie geweest zijn tussen pinksterbloemen, de pinksterdagen en zwaluwen die zomer maken, toen winters nog winters waren.
2025-57Bodem

‘Hoe meer verschillende wortels in de grond, hoe beter’

Gert Noordhoff teelt op zware klei. Van de 37 hectare heeft hij 20 hectare in strokenteelt. Naast diverse (oude) granen, luzerne en witte klaver, ziet hij vooral voordelen van de stroken voor zijn groentegewassen.
2025-58Bodem

Ontheffing voor niet-bio grondstoffen in veevoer?

De biologische legsector wil een ontheffing voor 5 procent niet-biologische eiwitrijke grondstoffen in het voer, zoals voor 2022. Met de nieuwe eis krijgen hennen te weinig aminozuren binnen. Ze zijn nu veel gevoeliger voor aandoeningen IB en coli.
2025-59Dierhouderij

Bio-landbouw en natuurinclusiviteit goede vrienden

Biologische landbouw wordt gezien als duurzaam en natuurinclusief. Maar is dat echt zo? Op veel vlakken gaan bio en natuurinclusiviteit hand in hand. „Ons onderzoek laat zien dat biologische boeren veel doen voor biodiversiteit.”
2025-510Bodem

Extensivering rond Brabantse Wal biedt toekomst

Door zijn pachtbedrijf te extensiveren, wil melkveehouder Peter Oerlemans een toekomst bieden aan de volgende generatie. ‘We gaan de uitdaging aan, al vind ik die 100 kilogram stikstof per hectare wel spannend’
2025-512Dierhouderij

‘Betekenisvol boeren voor de gemeenschap’

Een hoge mate van biodiversiteit bevordert de veerkracht van de natuur. Zo richten Nicole Schellekens en Max van Tilburg hun boerderij ook in. De vele takken zorgen ervoor dat de Hof van Gunterstein tegen een stootje kan.
2025-514Bodem

Oase van tuinbouw en hoop in Burkina Faso

Dankzij een ingenieus en arbeidsintensief bevloeiingssysteem is kleinschalige (biologische) landbouw mogelijk in het overwegend droge noorden van Burkina Faso.
2025-518Bemesting
Piet van Andel teelt en verwerkt rode bieten in samenwerking met collega's

‘Bijna alle rode bietjes in Nederland zijn nu biologisch’

Piet van Andel, akkerbouwer uit Zeewolde (FL), is één van de initiatiefnemers van bietenpool Bio Beta en verwerkingsbedrijf Beetz. Met een dertigtal telers leveren ze verse en gekookte bieten aan de Nederlandse retail en biowinkels.
2025-520Bodem
Marjon Krol.

Biologisch worstenbroodje smaakt naar meer

Ook in Gelderland en Noord-Brabant werken nieuwe kwartiermakers BioRegio aan het vergroten van de afzet van regionale biologische producten. “Het biologische worstenbroodje is een uniek streekproduct met veel symbolische waarde.”
2025-522Dierhouderij

Voederhagen of toch liever vruchtdragende bomen?

Je hebt een melkveebedrijf en je wilt meer bomen en struiken. Voor het welzijn van je vee, voor biodiversiteit, voor je inkomen of voor het landschap. Het gaat om een langjarige investering en kleine verschillen in het ontwerp kunnen grote gevolgen hebben
2025-524Dierhouderij

Teeltbedden met compost

Willem en Dirk van CSA Groentegeweld in Weelde (België) telen groente op lange, vaste bedden. Dat doen ze in een flink laagje compost, die ze nu ook zelf willen gaan maken. „Met levende compost krijg je een entstof die rijk is aan gunstig bodemleven.”
2025-526Bemesting
Chris Chancellor en Pauline Martel vonden land voor hun no-dig tuinderij Het Lichtveen bij melkveebedrijf de Hooilanden.

Tuinderij Lichtveen op land bio-melkveehouderij

Bij tuinderij Het Lichtveen in Bennekom (GD) worden diverse groenten op agro-ecologische wijze verbouwd, op een halve hectare grond van het biologische melkveebedrijf de Hooilanden. Pauline Martel en Chris Chancellor vonden hier land.
2025-528Teelt

Afzet bio-kalvervlees met EKOHolland Vee & Vlees

EKOHolland Vee & Vlees, een coöperatie van melkveehouders die ernaar streeft om kalvervlees biologisch af te zetten, gaat een vleesketen opzetten met vleesverwerker Van Loon Group uit Son (NB).
2025-530Dierhouderij

Marktberichten

Ekoland zet de laatste ontwikkelingen in de biologische markt op een rij in de maandelijkse katern Marktberichten.
2025-530Markt

Biohuis update

In Biohuis update geeft Ekoland maandelijkse een overzicht van wat er allemaal speelt bij de vereniging van biologische boeren en boerinnen.
2025-531Bemesting

Anne&Max: ‘Maak biologisch sexy’

Een horecaformule waar 95 procent van de kaart biologisch is, maar die dit niet van de daken schreeuwt? Anne&Max doet het. Oprichter Wobbe van Zoelen steekt het niet onder stoelen of banken: de communicatie over biologisch moet sexy en leuker worden.
2025-532Markt
Hulp nodig?

Onze klantenservice helpt je graag bij vragen over je gegevens of abonnement. Mail of bel op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.30 uur, zaterdag van 8.30 uur tot 13.00 uur.

Bel ons op +31 (0) 314 - 68 22 93 Mail ons direct
Praat mee
Ekoland is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste nieuws over de biologische land-en tuinbouw in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Ekoland.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Bodem
Bemesting
Plantgezondheid
Markt
Wet & regelgeving
Teelt
Dierhouderij
Ekoland.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Het LeerErf
Top