Ekoland.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
    • Sterke Erven
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMarktHoe verleid je de horeca consument? Informatiebijeenkomst 25 november

Hoe verleid je de horeca consument? Informatiebijeenkomst 25 november

Een recent onderzoek van Foodservice Instituut Nederland toont dat er kansen zijn voor de Horeca om op de biologische trend in te spelen. Er is een interessant programma samengesteld waar het de hele keten aan het woord komt. De organisatie is in handen van Brabant Bio regio‘s, Wasven en Bionext.

Hoe kan de Horeca inspelen op de trend van lekker biologisch en lokaal? Waar haal je als horecaondernemer de producten vandaan? Hoe verleid je de consument? En hoe zit het met de kosten? Op de informatiebijeenkomst kunnen horecaondernemers zich informeren over de kansen van biologisch op de menukaart. Nol van Rijssel, van biologische boerderij De Blije Big, verteld over zijn bedrijf.

Programma:

15.00: Welkomstwoord door Suzanne Vrinte (Bionext) & introductie sprekers

  • Nikki van Kuijk (Greendish) - Verleiding van de gast met lekker duurzaam en biologisch
  • Nol van Rijssel (biologische boer) - Biologisch landbouw in de praktijk
  • Eloïse van Rijswijk (Beukk) – Biologisch en natuurinclusief uit de regio
  • Alfred van Kempen (Wasven) – praktijkervaring uit de biologische horeca
  • Steven IJzerman (Udea) – Biologisch, betaalbare prijzen en het geheim van Anne & Max
  • Bavo van den Idsert (kwartiermaker en Stichting EKO) – Bioregio’s Noord-Brabant en EKO

16.00: Netwerkborrel en hapjes met diverse leveranciers, onder meer Budels, Sundara, Jet drinks, Wasven koffie, Beukk en Udea.

Klik hier voor meer informatie.

Lees hier het interview met Frank Loef, horeacaondernemer die volledig biologisch werkt.

Foto van Anna Veltman
Tekst: Anna Veltman

Opgegroeid op het gemengd biodynamische bedrijf van Warmonderhof. Gestudeerd aan de HAS in Dronten en Wageningen UR. Naast het werk op ons biologische akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen ben ik werkzaam als redacteur voor Ekoland.

Beeld: Being Organic in EU

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Ekoland is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste nieuws over de biologische land-en tuinbouw in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Ekoland.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Bodem
Bemesting
Plantgezondheid
Markt
Wet & regelgeving
Teelt
Dierhouderij
Ekoland.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Het LeerErf
Top