Ekoland.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
    • Sterke Erven
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMarktBiologische ondernemers onder voedselveranderaars in Food100

Biologische ondernemers onder voedselveranderaars in Food100

Happy Goats Goodness werd op de Biobeurs al verkozen tot biologisch product van 2024.
Happy Goats Goodness werd op de Biobeurs al verkozen tot biologisch product van 2024.
De oprichters van Happy Goats Goodness, Herenboeren, Landgoud, Ekomenu en Kalverliefde Zuivel staan dit jaar in de Food100-lijst. Deze ondernemers worden gezien als belangrijke spelers in de transitie naar een toekomstbestendige voedselketen.

De Food100-lijst van 2024 erkent de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars die zich inzetten voor een duurzamer, gezonder en socialer voedselsysteem. Dit jaar staan verschillende biologische ondernemers in de Food100-lijst. Happy Goats Goodness maakt ijs van 100 procent Nederlandse geitenmelk en echt fruit, zonder kunstmatige aroma’s. Herenboeren is een coöperatieve beweging waarbij 250 huishoudens gezamenlijk een boerderij bezitten en de oogst verdelen. Een andere geselecteerde ondernemer is Landgoud, een biologisch akkerbouwbedrijf in Noord-Groningen. Landgoud verbouwt diverse gewassen zoals spelt, baktarwe, emmergraan, mosterdzaad, sperziebonen, pootaardappelen, wortelen, uien, hop en witte aalbes. Ekomenu is een organisatie die biologische maaltijdboxen inclusief recepten bij consumenten thuisbezorgt, terwijl Kalverliefde een zuivellijn is die zich richt op biologische zuivel van koeien die langer bij hun kalveren blijven.

Hybride eiwitten

De Food100-lijst, die voor de achtste keer wordt gepresenteerd, bestaat uit 50 jonge talenten onder de 35 jaar en 50 ervaren impactmakers boven de 35 jaar. Dit jaar ligt de focus op innovatie, de eiwittransitie en het verbeteren van de voedselomgeving, met veel aandacht voor het terugdringen van voedselverspilling en het ontwikkelen van hybride eiwitten. De geselecteerde biologische ondernemers laten zien dat biologische landbouw hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Tekst: Lotte Obdam

Beeld: BioNederland

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Ekoland is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste nieuws over de biologische land-en tuinbouw in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Ekoland.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Bodem
Bemesting
Plantgezondheid
Markt
Wet & regelgeving
Teelt
Dierhouderij
Ekoland.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Het LeerErf
Top