Ekoland.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
    • Sterke Erven
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMarktBiologische voorschotprijs Eko-Holland stijgt met 50 cent

Biologische voorschotprijs Eko-Holland stijgt met 50 cent

De melkprijs voor leden van Eko Holland stijgt in juli met 50 cent ten opzichte van een maand eerder. De leden krijgen deze maand 61,50 euro uitbetaald voor 100 kilo melk.

Ook de prijs voor biologisch-dynamische melk stijgt met 50 cent in juli en komt daarmee op 66,50 euro per 100 kilo. De prijs geldt voor een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit. De prijs is inclusief kwaliteits- en kwantiteitstoeslagen en eventuele programmatoeslagen.

‘Sentiment is goed’

Het sentiment voor biologische zuivel is goed, laat Eko Holland-voorzitter René Cruijsen desgevraagd weten. „De afzet loopt goed door. Het volume stijgt.”

In de maanden mei en juni, traditioneel maanden waarin biologische melkveehouders veel melk leveren, steeg het volume minder hard. Als gevolg van het koude en natte weer bleef de melkproductie wat achter, terwijl de vraag aanhield.

Prijsverschil klein

Volgens Cruijsen is het sentiment in de biologische markt goed. „De vraag naar biologische melk en zuivelproducten groeit gestaag door. Steeds meer consumenten zijn bereid om iets extra’s te betalen voor biologische producten. Wat daarbij helpt, is dat supermarkten het prijsverschil tussen gangbare en biologische melk klein weten te houden.”

Daarnaast stijgt ook het aanbod van biologische melk. „Een klein deel van de melkveehouders die extensiveren, kiest ervoor om dit te combineren met een overstap naar een biologische werkwijze.”

Foto van Stefan Buning
Tekst: Stefan Buning

Geboren en getogen op een melkveebedrijf in de Achterhoek. Sinds 1998 werkzaam als redacteur bij Agrio. Als chef Melkvee is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor het kritisch volgen van alles wat er in en om de melkveehouderij in Nederland gebeurt.

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Melkvee.nl logo
Alles over de melkveehouderij, economische ontwikkelingen, beleidsonderwerpen, huisvesting, mechanisatie, voeding, gezondheid, voeding en fokkerij op Melkvee.nl
Praat mee
Ekoland is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste nieuws over de biologische land-en tuinbouw in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Ekoland.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Bodem
Bemesting
Plantgezondheid
Markt
Wet & regelgeving
Teelt
Dierhouderij
Ekoland.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Bodem
    • Bemesting
    • Plantgezondheid
    • Markt
    • Wet & regelgeving
    • Teelt
    • Dierhouderij
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Het LeerErf
Top